Tuesday, January 02, 2007

Καλή χρονιά και ψηλά τα χέρια

Προτού καλά καλά διαβούμε το κατώφλι του νέου έτους,κάποιοι ένοπλοι συμπολίτες μας πέρασαν αυτό της τράπεζας,αναζητώντας εκεί κάτι περισσότερο από το φλουρί της βασιλόπιτας.
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες νιώθουμε το πείσμα να μας θωρακίζει και παίρνουμε αποφάσεις που κρίνονται καθοριστικές."Ένα χρόνο σοφότεροι και πιο ώριμοι" συνηθίζουμε να λέμε και απλά αντιλαμβανόμαστε πως κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας όταν το χωνευτήρι της ρουτίνας καθιστά αυτές τις βαρυσήμαντες δηλώσεις μας έναν ξεχασμένο χρησμό.
Μετά από λίγο καιρό και είναι εκπληκτικό το πόσο σύντομος είναι,οι υποσχέσεις γλιστράνε στη λήθη,εμείς συνεχίζουμε ίδιοι και απαράλλαχτοι νιώθοντας μόνο ενοχές για τις δεσμεύσεις που δεν τηρήσαμε.
Για καλή μας τύχη όμως,η καθημερινότητα και η επωδός της,η οποία συντίθεται από τέτοια περιστατικά,διαλύουν την αχλύ που περιβάλλει την έλευση της πρωτοχρονιάς ως οριακό σημείο για τη μετέπειτα πορεία μας και μας γλυτώνει έτσι από τις τύψεις,επιφυλάσσοντας και για αυτές το ίδιο τέλος με τους αναρίθμητους όρκους.


(Προς αποφυγή παρεξηγήσεων,επ'ουδενί επιδοκιμάζω παράνομες πράξεις ιδιαίτερα όταν αυτές προκαλούν την απώλεια αθώων ανθρώπων).

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home